Kategoriat
ravintolat

Kiinalaiset ravintolat Helsingissä

Suosittu matkailusivusto Tripadvisor listaa tätä kirjoittaessa 71 kiinalaista ravintolaa Helsingistä. Joukossa on erilaisia ravintoloita laidasta laitaan, pikaisista lounaspaikoista hienostuneempiin iltaravintolohin.

Sen vuoksi myös parhaiden valitseminen on hankalaa koska kiinalaista saa Helsingistä niin monessa muodossa. Myös vaihtuvuus on suurta sekä omistajien, osoitteiden ja ravintoloiden nimien osalta.

Jos kuitenkin teemme jonkinlaista koontia eri listausten perusteella, voidaan ainakin seuraavia suosikkeja nostaa esiin.

Mei Lin

Mei Lin ottaa kärkipaikan useissa vertailuissa. Autenttista sichuanilaista ruokaa tarjoava ravintola julistaa kotisivuillaan että ”we love chili”. Toki miedompiakin annoksia löytyy.

Brokadi

Uudehko tulokas, myös Mei Lin tavoin Sichuanin keittiöön keskittynyt. Tarjolla on eksoottisia mausteita ja raaka-aineita kuten sammakonreisiä.

Bei Fang

Bei Fang tunnettiin ennen toisessa osoitteessa nimellä Dong Bei Hu, myös China Tiger tai ihan se ”helsingin paras kiinalainen”. Ruokalista on pitkä sisältää annoksia ainakin Koillis-Kiinan, Sichuanin sekä Hunanin alueilta.

Tsing Tao

Itäkeskuksessa sijaitseva paikallinen ruokala. Tarjolla on sekä miedonnettuja annoksia suomalaiseen makuun että tulisempaa, aidompaa kiinalaista.

New Bamboo Center

Konstailematon, pitkäikäinen suosikkiravintola. Enemmän tunnettu lounaspaikkana, sillä alkoholia ei tarjoilla lainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *